ველური ალუბალი აცეროლა

მთავარი აფთიაქი კონტაქტი

ველური ალუბალი აცეროლა

ველური ალუბალი აცეროლა არის მარადმწვანე ხე, იზრდება 6 მეტრი სიმაღლის. მის სამშობლოდ ითვლება კუნძული ბარბადოსი. ამიტომ მას ბარბადოსის ალუბალსაც უწოდებენ. ის არის წვნიანი მომჟავო გემოს მოწითალო ხილი. მასში არის 3 მცირე ზომის მაგარი კურკა. აცეროლას გარდა კულინარიისა იყენებენ მედიცინაშიც.

ალუბალ აცეროლას აქტიურად იყენებენ საკვებ პროდუქტად მისგან ამზადებენ: სიროფებს, ჯემებს, ჟელეებს და სხვა კონსერვებს. მისი ნაყოფი მდიდარია C ვითამინით. აცეროლაში დაახლოებით 80 - 100 ჯერ მეტი C ვიტამინია ვიდრე ფორთიხალში. ამის გარდა მის შემადგენლობაში შედის A ვიტამინი და B ჯგუფის ვიტამინები, ასევე Fe (რკინა), Ca (კალციუმი) და ფოსფორი.

მისი ასეთი მდიდარი შემადგენლობა აცეროლას ნაყოფს სძენს სამკურნალო თვისებებს.

აცეროლას სამკურნალო თვისებები:

  • მას იყენებენ საერთო დაღლილობის დროს რასაც ის ეფექტურად უმკლავდება და ორგანიზმს სძენს სიმხნევეს
  • ის ორგანიზმზე ახდენს ანტიოქსიდანტურ მოქმედებას რადგან ის ძლიერი ანტიოქსიდანტია. ამაღლებს იმუნიტეტს ლეიკოციტებისა და ანტისხეულების გაძლიერების ხარჯზე
  • მას ტონუსში მოჰყავს ადმიანის ორგანიზმი და ახდენს აღმდგენ მოქმედებას
  • ასევე მას იყენებენ ვირუსული და ინფექციური დაავაფებების დროს მაგალითად როგორიც არის A B C D ჰეპატიტი და ცეროზი
  • აცეროლას ნაყოფში აგრეთვე არის ამინომჟავა ჰისტიდინის ჭარბი რაოდენობა და სწორედ ამის გამო ის ორგანიზმში აძლიერებს კოლაგენის გამომუშავებას რაც განამტკიცებს ორგანიზმის შემაერთებელ ქსოვილს
  • გულსისძარღვთა დაავადებების შემთხვევაში პროფილაქტიკის მიზნით აუცილებელია აცეროლას გამოყენება
  • ასევე მას იყენებენ გადატანილი ქრონიკული და მძიმე დაავადებების შემდგომი რეაბილიტაციის დასაჩქარებლად
  • ექიმების მიერ რეკომენდირებულია აცეროლას მიღება ფეხმძიმობის და ლაქტაციის პერიოდში, პათოლოგიების პროფილაქტიკის მიზნით
  • შესანიშნავად მოქმედებს თმების ცვენის წინააღმდეგ და ხელს უწყობს ფრჩხილის ზრდას